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Grains

GERM-Service laboratory carries out most important tests on feed materials. It also provides a customized offer for food and non-food industry that enables to optimize the performance of industrial Tools.

Industrial outlets

The industrial process improvement is a major concern. Some of the technological standards, such as Promatest can be compulsory in the execution of some contracts, which means the operators have to make controls on their raw material.

Due to the genetical variability that can be seen on           maize according to some technological criteria, the hominy industry has to use them when setting up the variety list.

The major criteria the lab searches on are :

  • Commercial analysis
  • Yield of semolia – RBS
  • Yield of hominy – RBH
  • Sedimentation test
  • Rate if burst pop-corn
  • Pop-corn expansion rate
  • Float figure
  • Tetrazolium (grodex)

Animal feeding

The variability of the chemical components in feed materials has to be considered. Food industry (starch and hominy production) as weel as non-food ones are interested too in those criteria, most of all as far as the monitoring of bio fuel production is concerned. The most important demand is on NIRS tests, those estimating truly all the criteria and are at the same time fast and low cost. The laboratory also works on developing new estimation basis.

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Titre de l’analyse Type Technique Méthode Produits Quantité nécessaire Accréditation
O.G.M : Détection et quantification des cibles P35S et TNOS (criblage) Qualité grain PCR interne I-408-39 Maïs grain, farine 3 kg*
O.G.M. : Identification d’évènements Qualité grain PCR interne selon les normes NF EN ISO 21569, 21570, 21571, 24276 et selon le guide V03-042 Maïs grain, broyat 3 kg
OGM : détection et quantification de l’évènement MON 810 Qualité grain PCR interne selon les normes NF EN ISO 21569, 21570, 21571, 24276 et selon le guide V03-042 Maïs grain, broyat 3 kg
O.G.M : Détection des cibles de criblage P35S, TNOS, pFMV, PAT (criblage) Qualité grain PCR interne I-408-39 Soja grains entiers ou broyés 2 kg
O.G.M : Détection du construit spécifique AGROBORDER II (criblage) Qualité grain PCR interne I-408-39 Soja grains entiers ou broyés 2 kg
O.G.M : Détection des évènements spécifiques CV127 et DP-305423-1 Qualité grain PCR interne I-408-39 Soja grains entiers ou broyés 2 kg
Amidon Qualité grain Polarimétrie (Ewers) Dir 1999/79/CE AFNOR -Dir 1999/79/CE AFNOR Toutes graines : maïs, blé, … 300g
Protéines Qualité grain Kjeldhal Interne Toutes graines : maïs, blé, … 300g
Azote amoniacal Qualité grain Kjeldhal Interne Toutes graines : maïs, blé, … 300g
Cellulose Qualité grain Fibersac Interne Toutes graines : maïs, blé, … 300g
Cendres Qualité grain Incinération NF V 18-101AFNOR Toutes graines : maïs, blé, … 300g
Matières grasses Qualité grain Extraction par solvant NF V-18-117 (procédé A) Toutes graines : maïs, blé, … 300g
Matières grasses avec hydrolyse Qualité grain Extraction par solvant NF V-18-117 (procédé B) Toutes graines : maïs, blé, … 300g
Protéines, amidon, matières grasses, cellulose Qualité grain Spectrophotométrie Infra rouge Interne Maïs Sorgho 300g
Teneur en eau Qualité grain Étuvage Selon les normes en vigueur Toutes graines : maïs, blé, … 300g
Détermination de la teneur en eau Qualité grain Étuvage gravimétrie NF EN ISO 6540 Maïs 300g (*)
Xanthophylles Qualité grain HPLC Interne Maïs 300g
Profil acides gras Qualité grain HPLC NF ISO 5508/5509AFNOR Toutes graines : maïs, blé, … 300g

 

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