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Nutrition and healthcare

GERM-Services is specialized for the analysis of contaminants, mycotoxins, residues from pesticides, GMO and thin particles. It has the most innovating equipment and all the analysis being within the scope of “nutrition and healthcare” are granted with the dedicated COFRAC accreditation.

The laboratory is also involved in several workshops and research programs with the intention of improving its knowledge about contaminants and optimizing the analysis methods at French and European level.

Mycotoxins

Health quality is based mostly on the quantification of the content in mycotoxins and in ergosterin.

Mycotoxins come from moulds that grow on plants in the fields or while storage.

The laboratory makes assays on mycotoxins of interest through Liquid Chromatography (LC/MS/MS) using sets that correspond to the major groups of mycotoxins.

Pesticides

The search for active ingredients, in particular the ones in            is a major issue for the farmers and other people working in this branch ; this is the reason why the laboratory is so much concerned and involved in fixing the maximal residue level. The laboratory also works in partnership with several seed treatment companies through the control of their quality system.

GMO

GERM-Services works on the identification and the quantification of GMO

GERM-Services is accredited by the COFRAC body within the frame of LAB GTA02 concerning GMOs.

Fine Particles

Dust, and in particular fine particles that can be found in major grains are a matter of concern for people in charge of seeds collection, for grain terminals…

The laboratory has developed a range of measuring tests regarding the quantity of dust and to what extent they can be exhausted out of the seeds; it also enables to find out how best to proceed.

Visit the complete catalogue of analyses

 

Titre de l’analyse Type Technique Méthode Produits Quantité nécessaire Accréditation
Analyse commerciale intervention Analyse physique Observations visuelles Méthode interne Maïs grain et sorgho 1 kg
Analyse commerciale Addendum Analyse physique Tamisage, observations visuelles INCOGRAIN – ADDENDUM N°V Maïs grain et sorgho 1 kg
Analyse commerciale simplifiée Analyse physique Tamisage, observations visuelles interne Maïs grain et sorgho 500 grammes
Calibrage grains Analyse physique Tamisage interne Maïs grain et sorgho 1 kg
Poids de 1000 grains Analyse physique Comptage, gravimétrie interne Maïs grain et sorgho 300 g
Poids spécifique Analyse physique Volumétrie, gravimétrie interne Maïs grain sorgho Céréales 1 kg
Taux de fissuration Analyse physique Observations visuelles interne Maïs grain 1 kg
Taux de grains cassés Analyse physique Tamisage, gravimétrie interne Maïs grain 1 kg
Type de grain Analyse physique Observations visuelles interne Maïs grain 300 grammes
Détermination de la teneur en mycotoxines Qualité sanitaire LCMSMS Maïs grain, céréales Interne I-408-55 500gr
Aflatoxines B 1 Qualité sanitaire ELISA Tous fourrages, maïs fourrage interne 500gr
Aflatoxines B1-B2-G1-G2- Qualité sanitaire HPLC Tous fourrages, maïs fourrage interne 500gr
Déoxynivalénol (DON) Qualité sanitaire HPLC Tous fourrages, maïs fourrage Interne 500gr
Déoxynivalénol (DON) Qualité sanitaire Elisa Tous fourrages, maïs fourrage interne 500gr
Fumonisines FB 1 et FB 2 Qualité sanitaire HPLC Tous fourrages, maïs fourrage interne 500gr
Fumonisines FB 1, FB 2 et FB 3 Qualité sanitaire ELISA Tous fourrages, maïs fourrage interne 500gr
Ochratoxine A Qualité sanitaire ELISA Tous fourrages, maïs fourrage interne 500gr
Ochratoxine A Qualité sanitaire HPLC Tous fourrages, maïs fourrage interne 500gr
T2 toxines Qualité sanitaire ELISA Tous fourrages, maïs fourrage interne 500gr
Zéaralénone Qualité sanitaire HPLC Tous fourrages, maïs fourrage interne 500gr
Qualité sanitaire Tous fourrages, maïs fourrage 500gr
Zéaralénone Qualité sanitaire ELISA Tous fourrages, maïs fourrage interne 500gr
Dénombrement fongique Qualité sanitaire Culture Tous fourrages, maïs fourrage NF V08-059 500gr
Quantification des spores butyriques Qualité sanitaire Culture Tous fourrages, maïs fourrage interne 500gr
Identification des Fusarium Qualité sanitaire Culture Tous fourrages, maïs fourrage interne 500gr
Ergostérol Qualité sanitaire HPLC Tous fourrages, maïs fourrage NFV 18-112 500gr
Salmonelles Qualité sanitaire Culture Tous fourrages, maïs fourrage AFNOR AES 10/04-05/04 500gr
Multidétection des mycotoxines Qualité sanitaire LCMSMS Maïs grain, céréales Interne 1kg grain / 500 g broyats
Aflatoxines B 1 Qualité sanitaire ELISA Maïs grain, céréales interne 1kg grain / 500 g broyats
Aflatoxines B1-B2-G1-G2- Qualité sanitaire HPLC Maïs grain, céréales interne 1kg grain / 500 g broyats
Déoxynivalénol (DON) Qualité sanitaire HPLC Maïs grain, céréales Interne selon NF EN 15891 1kg grain / 500 g broyats
Déoxynivalénol (DON) Qualité sanitaire Elisa Maïs grain, céréales interne 1kg grain / 500 g broyats
Fumonisines FB 1 et FB 2 Qualité sanitaire HPLC Maïs grain, céréales NF EN 13585 1kg grain / 500 g broyats
Fumonisines FB 1, FB 2 et FB 3 Qualité sanitaire ELISA Maïs grain, céréales interne 1kg grain / 500 g broyats
Ochratoxine A Qualité sanitaire ELISA Maïs grain, céréales interne 1kg grain / 500 g broyats
Ochratoxine A Qualité sanitaire HPLC Maïs grain, céréales interne selon NF EN 14132 1kg grain / 500 g broyats
T2 toxines Qualité sanitaire ELISA Maïs grain, céréales interne 1kg grain / 500 g broyats
Zéaralénone Qualité sanitaire HPLC Maïs grain, céréales interne selon NF ISO 17372 1kg grain / 500 g broyats
Zéaralénone Qualité sanitaire ELISA Maïs grain, céréales interne 1kg grain / 500 g broyats
Dénombrement fongique Qualité sanitaire Culture Maïs grain, céréales NF V08-059 1kg grain / 500 g broyats
Quantification des spores butyriques Qualité sanitaire Culture Maïs grain, céréales interne 1kg grain / 500 g broyats
Identification des Fusarium Qualité sanitaire Culture Maïs grain, céréales interne 1kg grain / 500 g broyats
Ergostérol Qualité sanitaire HPLC Maïs grain, céréales NFV 18-112 1kg grain / 500 g broyats
Salmonelles Qualité sanitaire Culture Maïs grain, céréales AFNOR AES 10/04-05/04 1kg grain / 500 g broyats
Mesure de la dénaturisation des protéïnes salino-solubles Qualité technologique Promatest Colorimétrie Maïs NF V03-741 500 g(*)
Pureté waxy Qualité technologique Colorimétrie Maïs Interne 300 g
Rendement brut semoule – RBS Qualité technologique Infra rouge Maïs Interne 300 g
Rendement brut hominy – RBH Qualité technologique Fragmentation Maïs INRA 5,5kg
Sédimentation Qualité technologique Décantation Maïs Interne 400 g
Taux d’éclatement pop corn Qualité technologique Volumétrie Maïs Interne 300 g
Taux d’expansion pop corn Qualité technologique Volumétrie Maïs Interne 300 g
Test de flottation Qualité technologique Densimétrie Maïs Interne 300 grammes

 

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