GERM-Services is specialized for the analysis of contaminants, mycotoxins, residues from pesticides, GMO and thin particles. It has the most innovating equipment and all the analysis being within the scope of “nutrition and healthcare” are granted with the dedicated COFRAC accreditation.
The laboratory is also involved in several workshops and research programs with the intention of improving its knowledge about contaminants and optimizing the analysis methods at French and European level.
Mycotoxins
Health quality is based mostly on the quantification of the content in mycotoxins and in ergosterin.
Mycotoxins come from moulds that grow on plants in the fields or while storage.
The laboratory makes assays on mycotoxins of interest through Liquid Chromatography (LC/MS/MS) using sets that correspond to the major groups of mycotoxins.
Pesticides
The search for active ingredients, in particular the ones in is a major issue for the farmers and other people working in this branch ; this is the reason why the laboratory is so much concerned and involved in fixing the maximal residue level. The laboratory also works in partnership with several seed treatment companies through the control of their quality system.
GMO
GERM-Services works on the identification and the quantification of GMO
GERM-Services is accredited by the COFRAC body within the frame of LAB GTA02 concerning GMOs.
Fine Particles
Dust, and in particular fine particles that can be found in major grains are a matter of concern for people in charge of seeds collection, for grain terminals…
The laboratory has developed a range of measuring tests regarding the quantity of dust and to what extent they can be exhausted out of the seeds; it also enables to find out how best to proceed.
Visit the complete catalogue of analyses
Titre de l’analyse | Type | Technique | Méthode | Produits | Quantité nécessaire | Accréditation |
Analyse commerciale intervention | Analyse physique | Observations visuelles | Méthode interne | Maïs grain et sorgho | 1 kg | |
Analyse commerciale Addendum | Analyse physique | Tamisage, observations visuelles | INCOGRAIN – ADDENDUM N°V | Maïs grain et sorgho | 1 kg | |
Analyse commerciale simplifiée | Analyse physique | Tamisage, observations visuelles | interne | Maïs grain et sorgho | 500 grammes | |
Calibrage grains | Analyse physique | Tamisage | interne | Maïs grain et sorgho | 1 kg | |
Poids de 1000 grains | Analyse physique | Comptage, gravimétrie | interne | Maïs grain et sorgho | 300 g | |
Poids spécifique | Analyse physique | Volumétrie, gravimétrie | interne | Maïs grain sorgho Céréales | 1 kg | |
Taux de fissuration | Analyse physique | Observations visuelles | interne | Maïs grain | 1 kg | |
Taux de grains cassés | Analyse physique | Tamisage, gravimétrie | interne | Maïs grain | 1 kg | |
Type de grain | Analyse physique | Observations visuelles | interne | Maïs grain | 300 grammes | |
Détermination de la teneur en mycotoxines | Qualité sanitaire | LCMSMS | Maïs grain, céréales | Interne I-408-55 | 500gr | |
Aflatoxines B 1 | Qualité sanitaire | ELISA | Tous fourrages, maïs fourrage | interne | 500gr | |
Aflatoxines B1-B2-G1-G2- | Qualité sanitaire | HPLC | Tous fourrages, maïs fourrage | interne | 500gr | |
Déoxynivalénol (DON) | Qualité sanitaire | HPLC | Tous fourrages, maïs fourrage | Interne | 500gr | |
Déoxynivalénol (DON) | Qualité sanitaire | Elisa | Tous fourrages, maïs fourrage | interne | 500gr | |
Fumonisines FB 1 et FB 2 | Qualité sanitaire | HPLC | Tous fourrages, maïs fourrage | interne | 500gr | |
Fumonisines FB 1, FB 2 et FB 3 | Qualité sanitaire | ELISA | Tous fourrages, maïs fourrage | interne | 500gr | |
Ochratoxine A | Qualité sanitaire | ELISA | Tous fourrages, maïs fourrage | interne | 500gr | |
Ochratoxine A | Qualité sanitaire | HPLC | Tous fourrages, maïs fourrage | interne | 500gr | |
T2 toxines | Qualité sanitaire | ELISA | Tous fourrages, maïs fourrage | interne | 500gr | |
Zéaralénone | Qualité sanitaire | HPLC | Tous fourrages, maïs fourrage | interne | 500gr | |
Qualité sanitaire | Tous fourrages, maïs fourrage | 500gr | ||||
Zéaralénone | Qualité sanitaire | ELISA | Tous fourrages, maïs fourrage | interne | 500gr | |
Dénombrement fongique | Qualité sanitaire | Culture | Tous fourrages, maïs fourrage | NF V08-059 | 500gr | |
Quantification des spores butyriques | Qualité sanitaire | Culture | Tous fourrages, maïs fourrage | interne | 500gr | |
Identification des Fusarium | Qualité sanitaire | Culture | Tous fourrages, maïs fourrage | interne | 500gr | |
Ergostérol | Qualité sanitaire | HPLC | Tous fourrages, maïs fourrage | NFV 18-112 | 500gr | |
Salmonelles | Qualité sanitaire | Culture | Tous fourrages, maïs fourrage | AFNOR AES 10/04-05/04 | 500gr | |
Multidétection des mycotoxines | Qualité sanitaire | LCMSMS | Maïs grain, céréales | Interne | 1kg grain / 500 g broyats | |
Aflatoxines B 1 | Qualité sanitaire | ELISA | Maïs grain, céréales | interne | 1kg grain / 500 g broyats | |
Aflatoxines B1-B2-G1-G2- | Qualité sanitaire | HPLC | Maïs grain, céréales | interne | 1kg grain / 500 g broyats | |
Déoxynivalénol (DON) | Qualité sanitaire | HPLC | Maïs grain, céréales | Interne selon NF EN 15891 | 1kg grain / 500 g broyats | |
Déoxynivalénol (DON) | Qualité sanitaire | Elisa | Maïs grain, céréales | interne | 1kg grain / 500 g broyats | |
Fumonisines FB 1 et FB 2 | Qualité sanitaire | HPLC | Maïs grain, céréales | NF EN 13585 | 1kg grain / 500 g broyats | |
Fumonisines FB 1, FB 2 et FB 3 | Qualité sanitaire | ELISA | Maïs grain, céréales | interne | 1kg grain / 500 g broyats | |
Ochratoxine A | Qualité sanitaire | ELISA | Maïs grain, céréales | interne | 1kg grain / 500 g broyats | |
Ochratoxine A | Qualité sanitaire | HPLC | Maïs grain, céréales | interne selon NF EN 14132 | 1kg grain / 500 g broyats | |
T2 toxines | Qualité sanitaire | ELISA | Maïs grain, céréales | interne | 1kg grain / 500 g broyats | |
Zéaralénone | Qualité sanitaire | HPLC | Maïs grain, céréales | interne selon NF ISO 17372 | 1kg grain / 500 g broyats | |
Zéaralénone | Qualité sanitaire | ELISA | Maïs grain, céréales | interne | 1kg grain / 500 g broyats | |
Dénombrement fongique | Qualité sanitaire | Culture | Maïs grain, céréales | NF V08-059 | 1kg grain / 500 g broyats | |
Quantification des spores butyriques | Qualité sanitaire | Culture | Maïs grain, céréales | interne | 1kg grain / 500 g broyats | |
Identification des Fusarium | Qualité sanitaire | Culture | Maïs grain, céréales | interne | 1kg grain / 500 g broyats | |
Ergostérol | Qualité sanitaire | HPLC | Maïs grain, céréales | NFV 18-112 | 1kg grain / 500 g broyats | |
Salmonelles | Qualité sanitaire | Culture | Maïs grain, céréales | AFNOR AES 10/04-05/04 | 1kg grain / 500 g broyats | |
Mesure de la dénaturisation des protéïnes salino-solubles | Qualité technologique | Promatest Colorimétrie | Maïs | NF V03-741 | 500 g(*) | |
Pureté waxy | Qualité technologique | Colorimétrie | Maïs | Interne | 300 g | |
Rendement brut semoule – RBS | Qualité technologique | Infra rouge | Maïs | Interne | 300 g | |
Rendement brut hominy – RBH | Qualité technologique | Fragmentation | Maïs | INRA | 5,5kg | |
Sédimentation | Qualité technologique | Décantation | Maïs | Interne | 400 g | |
Taux d’éclatement pop corn | Qualité technologique | Volumétrie | Maïs | Interne | 300 g | |
Taux d’expansion pop corn | Qualité technologique | Volumétrie | Maïs | Interne | 300 g | |
Test de flottation | Qualité technologique | Densimétrie | Maïs | Interne | 300 grammes |
Visit the complet catalogue of analyses